Betta splendens

siamesisk kampfisk Betta splendens

Nyttig

Et verktøy for å beregne prosentsjansen for at du har én av hvert kjønn representert i en populasjon med jevn kjønnsfordeling, finner du her.

Bakgrunn

På forumet BettaFreaks, som dessverre ikke ser ut til å eksistere lenger, erfarte jeg at det er mange som har spørsmål om kampfisk, fisk og akvaristikk generelt, og at nybegynnere ofte stiller de samme spørsmålene. Det er alltid hyggelig å kunne hjelpe andre akvarister, men likevel bestemte jeg meg i min sedvanlige bedagelighet for å lage en OSS-liste som kunne spare tastaturet litt. OSSen utviklet seg til disse sidene, som fortsatt er en slags OSS, selv om det ikke lengre ser sånn ut.

Takk til alle på BettaFreaks-forumet, for inspirasjon, informasjon, spørsmål og innspill som har vært uvurderlige i prosessen med å lage disse sidene.

Disclaimer/ansvarsfraskrivelse

Jeg har prøvd å i størst mulig grad skrive utelukkende om akvaristiske utskeielser som jeg har direkte erfaring med selv, eller i det minste god dokumentasjon på, og å være forsiktig med å videreformidle kunnskap som jeg ikke har etterprøvd. Men det er så mye informasjon der ute, og min personlige erfaring med stell og hold av fisk og planter i en gjennomsiktig balje med vann blir så liten i forhold til alt dette, at jeg umulig kan holde helt konsekvent på det idealet.

Les disse sidene med et kritisk blikk. Jeg tar intet ansvar for noe som skjer med dine fisk, akvarier, utstyr, hus og hjem, liv eller lemmer (eller noe annet mellom himmel og jord) som følge av at du har vært inne på dette nettstedet.

Om opphavsretten (copyright)

Siden teksten på disse sidene (i hvert fall valget av ord og deres rekkefølge) er noe jeg har vridd ut av min egen hjerne, faller innholdet automatisk inn under Lov om opphavsrett til åndsverk (åndsverkloven) og blir beskyttet av denne.

Annet

All reklame på disse sidene går gjennom Google AdSense.